Je winkelwagen is momenteel leeg!
Verhalen
Alle kinderen zijn wereldverbeteraars. De een wil daarom dokter worden, de ander politieagent. Ik wilde verhalenverteller worden. Verhalenvertellers zijn de ultieme wereldverbeteraars. Zij worden niet beperkt door de wetten van de werkelijkheid.
Kunnen ze de werkelijkheid wel beïnvloeden dan? Verhalenvertellers genezen geen ziekte, ze beschermen je niet tegen overvallen, ze schrijven geen wetten die ervoor zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt.
Verhalenvertellers prikkelen de fantasie. Ze kunnen een gevoel van verwondering veroorzaken, zoals we dat nog kennen uit onze kindertijd. In dat gevoel van verwondering bestaat er geen oordeel. En waar geen oordeel is, daar ontstaat een mogelijkheid om over verbrande bruggen te lopen.
Boeken
In mijn romans onderwerp ik mijn personages aan spannende plots die hen dwingen om hun innerlijke demonen in de ogen te kijken.
Mijn eerste twee romans Verbinding Verbroken, Bestemming Bereikt en Reset zijn te verkrijgen via Bol.com. Voordat ik vergeet verschijnt binnenkort via de uitgeverij van E-Moves en zal via mijn eigen webshop te bestellen zijn.
Voordat ik vergeet
5 augustus 2060. Lucy wordt 80. Het is de leeftijd waarop haar fysieke leven wordt beëindigd en haar herinneringen worden geüpload naar de cloud. Haar dochter Alice schaft voor…
Reset
Wat als je het opnieuw mocht proberen? Die ene keuze kon terugdraaien? In 1922 schreef Albert Einstein zijn theorie voor een gelukkig leven op een briefje van het Imperial…
Verbinding Verbroken, Bestemming Bereikt
Ik staar naar de muur, waar ik “Leven=” op heb geschreven, in het rood. Als er iemand is die antwoord heeft op deze vraag dan ben ik het wel.…
Korte verhalen
In mijn verhalen verken ik graag de grenzen van de werkelijkheid. Wat drijft een personage tot een bizarre daad? Hoe ziet de toekomst eruit? Is er leven buiten de aarde?
Veel van mijn verhalen zijn nog niet gepubliceerd, omdat ik wil gaan onderzoeken of ik ze kan vertalen naar cross-media. Hieronder vind je daarin wel alvast een experimentje.
Furniture love
Voor het Center Humans and Technology schreef ik het verhaal Furniture love over de rol van technologie in de toekomst na Covid.
0.7: een nihilistisch sprookje
Op nulpuntzeven.nl vind je een eerste experimentje van een cross-media verhaal.
Columns
Columns zijn voor mij een manier om de absurditeit van de wereld te beschouwen.
Een ei is geen ei en een beter milieu begint niet bij jezelf
Ik at maandag twee eieren. Twee! Toen ik op dinsdag het nieuws hoorde, controleerde ik meteen de code van het overgebleven ei in de koelkast. Nee, niet besmet. Gelukkig.…
(Bijna) niemand neemt er aanstoot aan, en dat is het probleem
Vlam in de pan: monsieur Cannibale is racistisch! Meteen stroomt mijn Facebook tijdlijn over met berichten van bezorgde (blanke) vrienden. En het is ook eng. Ze pakken al onze…
Socratische logica
Elkaar wat gunnen is een kwestie van geven en nemen. Ik heb alles al.
Het lot van de open podium artiest
“Je wil een open podium organiseren? Ja, leuk! Weet je wat? Dan doen we dat in het café, dat is leuk, lekker knus, intiem. Toch? En dan kan iedereen…
Doctor Moreau en de wet op basisinkomen
Gisteravond zag ik de film “The island of doctor Moreau”, een verfilming van het verhaal van H.G. Wells. Vanochtend lees ik op facebook een bericht dat er eindelijk serieus…
Overpeinzingen tijdens het uitvegen van een whiteboard
Ik laat mijn gedachtenkronkels altijd veel te lang op het whiteboard staan. Dan kun je ze niet zomaar meer wegvegen. Je moet er opnieuw met een marker overheen schrijven,…
Columns over AI
Van september 2010 tot september 2011 schreef ik maandelijks een column over de toekomst van AI voor het webblog van Cognito Concepts.
De vijf geboden
Moreel handelen is een punt dat hoog op de agenda staat in discussies over wat we mogen toevertrouwen aan een machine en waarover we als mens het beslisrecht in…
Groeten uit 2011
It is not the strongest of species that survive, nor the most intelligent, but those most adaptive to change – Charles Darwin Met zijn medewerkerspas opent Jan de schuifdeuren…
Met je mobiel in discussie
Na ‘Biertje’ is ‘Ik zoek het wel even op’ misschien wel de meest uitgesproken zin in de kroeg. Irritant vind ik het. Want het maakt meteen een eind aan…
Vrije wil en hagelslag
Bent u zo iemand die uren in een supermarkt door kan brengen, omdat u niet kunt kiezen welke hagelslag u op uw brood wilt strooien, om van de vele…
Foutje, bedankt!
Vergissen is menselijk. Computers maken geen fouten. Toch zijn er wetenschappers die proberen om computers te laten nadenken als een mens, terwijl je eerder zou verwachten dat we moeten…
Zombies
“Hoe voel je je vandaag?” “Het gaat naar omstandigheden goed. Ze hebben gisteren mijn nieuwe arm gemonteerd, ik heb nu geen pijn meer, maar moet nog een beetje wennen…
Columns voor de Cursor
Van 2006 tot 2010 schreef ik maandelijks een column voor de Cursor, de universiteitskrant van de Technische Universiteit Eindhoven.
What’s up 36
De familie Lust uit Oostzaan weet nog niet op wie ze gaat stemmen. Nu kent niemand de familie Lust en het overgrote deel van het volk weet niet waar…
What’s up 35
Hè verdorie, ik had net de perfecte openingszin te pakken, voordat ik werd overvallen door een niesbui. Nu, anderhalf pakje zakdoekjes later, ben ik hem dus kwijt. Het had…
What’s up 34
Ik kan het aantal radiootjes, reiswekkers en andere prullaria die met schroefjes in elkaar zitten die voortijdig aan hun eind zijn gekomen bij mijn ouders op zolder niet meer…
What’s up 33: Manifest voor de Monarchie
Ja hoor, gaan Wij even op wintersport, valt het kabinet. Wij kunnen ze ook geen moment alleen laten. En nu mogen Wij, Hare Majesteit de Koningin, het zeker weer…
What’s up 32
“Deze kaart is nog niet geactiveerd hè!” Ik voel hoe de zweetdruppeltjes onder mijn dikke winterjas lijntjes aan het vormen zijn. Hier had ik al over gehoord; er schijnen…
What’s up 31
“Dan mag u nu de bruid kussen.” “Wacht even schatje, eerst even mijn Facebook-status updaten.” Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, zegt het zelf: “Facebook will be where people live…