Home / columns-cursor / What’s up 35

What’s up 35

Hè verdorie, ik had net de perfecte openingszin te pakken, voordat ik werd overvallen door een niesbui. Nu, anderhalf
pakje zakdoekjes later, ben ik hem dus kwijt. Het had iets te maken met die aswolk. En hoe dat het leven van veel mensen zo ontzettend ontregeld heeft. Vooral beroemdheden hebben er erg onder te lijden gehad, zo lijkt wel. Modeontwerper Addy van den Krommenacker moest noodgedwongen met een roséetje in de zon gaan zitten omdat zijn jurken vastzaten in Italië, soapactrice Nicolette van Dam “kon wel janken” omdat ze vast zat in Spanje en zanger Waylon kon zijn 3FM-award niet ophalen omdat hij, nadat hij in het voorprogramma van Whitney Houston had mogen staan, niet weg kon uit Engeland.

Nou, dit geloof je niet, nou had ik hem net weer te pakken, die perfecte zin, gaat de deurbel. Het is de man die de cv-ketel komt repareren. Waarom is dat overigens nooit eens een vrouw? Misschien zijn het de overalls, daar zou ik ook niet de hele dag in willen rondlopen. En maar klagen dat er niet genoeg vrouwen zijn die topfuncties bekleden, maar ondertussen zou ik veel liever van een vrouw willen horen wat ik nu weer fout heb gedaan met de cvketel. Misschien dat ik het dan wèl een keer begrijp. Maar goed, zo gaat dat. Ik kan moeilijk eisen dat een vrouw mijn cv-ketel komt repareren als er geen vrouwelijke cv-ketelreparateurs zijn. Daar heb ik net zo weinig controle
over als over die pollenallergie die de niesbui heeft veroorzaakt die mij m’n perfecte openingszin heeft laten vergeten. Ik kan me er slechts gelukkig mee prijzen dat mijn cv-ketel weer werkt, dat je aan hooikoorts niet dood gaat en dat ik me aan het eind van mijn verhaal toch nog de perfecte openingszin herinner:

life is what happens to you while you’re busy making other plans.

Deze column is gepubliceerd in de rubriek What’s up van het universiteitsblad Cursor van de Technische Universiteit Eindhoven in jaargang 52, op donderdag 29 april 2010. Zie www.tue.nl/cursor

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *