Bestemming bereikt
Verbinding verbroken

Met zijn penseel zet de kunstenaar een symbool neer dat voor iedereen iets anders betekent, maar dezelfde funtie heeft: de fantasie te prikkelen. Zo creëren verhalen een droom-wereld die er voor eenieder anders uit ziet en anders voelt. Door taal te gebruiken om beelden en gevoelens te beschrijven gun je iedere lezer zijn eigen droom. Dat is wat verhalen voor
mij al van jongs af aan zijn: voeding voor dromen. Dromen die het leven zin geven. En wat kan de zin van het leven anders zijn, dan je leven zin te geven?

Labels

Laatste berichten

Grijs gebied

Korte verhalen - donderdag 13 juni 2019

Grijs. Huh? Nee. Nee, nee en nog eens nee! Ze schudt de droom van zich af. Stapt uit bed. Pakt haar boekentas in. Wiskunde vandaag. Maar ook: filosofie! Huiswerk heeft ze weer niet gemaakt. Vergeten. As usual. Minder gebruikelijk is hoe hard ze er deze morgen van baalt. Haar hart zinkt in haar schoenen. Haar fiets trapt sowieso al zwaar. Zweet kriebelt onder haar oksels. Had ze deodorant in haar tas gedaan? Ook vergeten! Hoe ruikt meneer Vladovski? Filosofie is pas het tweede uur. Misschien kan ze het tijdens wiskunde maken, als meneer Jansen niet over haar schouder meekijkt, met zijn vieze koffieadem. Meneer Vladovski is ook vergeetachtig. Misschien vindt hij het niet erg dat ze haar huiswerk vergeten is. Herkent hij de verstrooidheid. Kunnen ze er samen om lachen. Raakt hij per ongeluk haar hand aan en dan… Langgerekt claxongeluid. Schreeuwende bestuurder. Hordes scholieren op fietsen die net als de hare wiebelen onder het gewicht van de kennis die hun hersens de komende uren gaan absorberen. De een wat meer dan de ander. Ze stalt haar fiets. Jimmie trapt tegen het spatbord. Mike duwt haar. De gewoonlijke tirade: stuudje, doos, schaap, etc.

Haar pen krast in het ruitjesschrift: Filosofie = vragen stellen. Meneer Jansens koffieadem over haar schouder. Hij is ook grijs! Ze legt haar hand op het schrift. Hij fronst zijn dikke wenkbrauwen. De koffielucht blijft lang hangen. Langer dan normaal? Ze durft niet op te kijken. Pas als de lucht weer neutraal ruikt – naar zweet, Vogue en Rexona – herinnert ze zich dat meneer Vladovski naar kauwgom ruikt! Ze maakt haar filosofiehuiswerk af:

1. Sinds wanneer is grijs sexy?
2. Is dit echte liefde?
3. Is het raar als je eerste liefde grijs is?
4. Wat nu?

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...