Home / Performance / Spoken word performances

Spoken word performances

In 2019 stond ik voor het eerst op een Poetry Slam. Dat is een wedstrijd in de voordracht van poëzie. Het publiek bepaalt wie die wedstrijd wint. En dat is spannend, zowel voor publiek als voor de slammer. Ik haalde de tweede rond en na het zien van een fantastische finale-battle werd ik verliefd op het spel. Zo’n twee maanden later deed ik mee aan mijn tweede slam en dat werd de eerste die ik won. In 2020 stond ik daarom in de halve finale en daarna ook de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Ik werd vierde. In 2021 plaatste ik mij opnieuw voor de finale en in dat jaar won ik de felbegeerde titel.

Als poetry slammer breng ik energieke en bezielde performances die een blijvende indruk achterlaten. In tegenstelling tot veel andere poetry slammers, houd ik er niet van om op een zeepkist te gaan staan om een standpunt over het voetlicht te brengen. Poëzie geeft voor mij veel meer mogelijkheden dan dat. Ik gebruik die microfoon liever om samen met het publiek een wereld te creëren waar we in kunnen verdwalen, waar we om kunnen lachen en waarin we ontdekken dat we niet zo verschillend zijn als we soms denken.

Finale NK Poetry Slam 2021 ronde 1 & 2

Finale NK Poetry Slam 2021 battle

Speellijst

Klik hier om de volledige agenda te zien

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *