Home / columns-cursor / What’s up 16: Sorry voor deze column

What’s up 16: Sorry voor deze column

Het spijt mij, lieve Cursorlezers, dat ik deze column heb moeten schrijven. Voornamelijk omdat ik nu nogmaals de aandacht moet vestigen op een nietszeggend filmpje (Fitna) van een nog veel minder zeggend mannetje (Wilders), die zonder de steun van het Nederlandse kabinet en de media nooit zijn ’15 minutes of fame’ had kunnen bemachtigen. Daarom deze spijtbetuiging, die ook te vinden is op www.sorryvoorsorryvoordefilm.tk.

Het spijt mij, Nederlander, dat uit mijn naam een website is opgericht.

Het spijt mij dat de tekst op deze website, in negen talen, mijn mening lijkt te verkondigen. Van deze negen talen spreek ik er zelf slechts drie, maar in geen van deze drie talen zou ik over mijn lippen kunnen krijgen wat op deze website verkondigd wordt. Ik ben niet degene die Fitna zoveel aandacht heeft gegeven; ik ben er doorheen gescrollt, heb mijn biertje opgedronken en ben naar een cafetaria gegaan om daar de dramatische toestand van het mij voorgeschotelde bakje friet ter discussie te stellen. Het spijt mij dat de makers van deze website mijn naam, en die van mijn volk hebben misbruikt om een oneerlijke, op angst en haat gebaseerde boodschap te verspreiden. Oneerlijk, omdat Geert Wilders zich helemaal niet voordoet als redder van het Westen. Hij is slechts ons nieuwe zwarte schaap, dat met een Limburgse tongval blaat. Gebaseerd op angst voor de vooroordelen van een ander over ons volk. Gebaseerd op haat jegens de kudde die het zwarte schaap volgt. Ik voel mij als Nederlander niet verantwoordelijk voor de daden van elke Nederlander afzonderlijk. Ik schaam mij niet, voor een film die ik niet gemaakt heb. Ik schaam mij niet, voor ophef die ik niet veroorzaakt heb. Ik schaam mij voor deze website. Veroordeel mij niet.

(Over de website www.sorryvoordefilm.nl).

Deze column is gepubliceerd in de rubriek What’s up van het universiteitsblad Cursor van de Technische Universiteit Eindhoven in jaargang 50, op donderdag 03 april 2008. Zie www.tue.nl/cursor

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *