Home / columns-cursor / What’s up 12

What’s up 12

Onsterfelijkheid, oneindige rijkdom en een redelijke hoeveelheid studiepunten; gelukkig zal ik niet van worden van deze top 3 op mijn verlanglijstje. Op een dag zullen ze ook mij onder een grafsteen stoppen. Ik hoop toch wel zo veel te bereiken dat er minimaal een klein groepje mensen is dat mij in ieder geval nog een tijdje zal herinneren. Maar uiteindelijk zullen ook zij sterven, dement worden of een keer teveel drinken. Over de wat meer actuele zaken op mijn verlanglijstje: ervaring heeft mij inmiddels geleerd dat het niet mogelijk is tegelijkertijd rijk te zijn en veel studiepunten te halen tenzij je oneindig veel tijd tot je beschikking hebt. Nu ben ik dus niet onsterfelijk en deze week al mijn tijd kwijt aan het proberen te redden wat er te redden valt op het gebied van studiepunten waardoor ik geen tijd meer over heb om geld te verdienen. Score op mijn verlanglijstje: 0 van de 3. Die Sinterklaas van tegenwoordig is ook niet meer wat hij geweest is. Dat zal René Descartes vast ook gedacht hebben toen hij het heft in eigen handen nam en probeerde met zijn eigen medische uitvindingen de dood, die ten gevolge van zijn zwak gestel onvermijdelijk vroeg zijn intrede zou doen, uit te stellen tot zijn honderdste verjaardag. De goede man heeft zijn 55ste levensjaar niet meer meegemaakt. Hij vond uiteindelijk de oplossing in het niet vrezen van de dood. Sinterklaas mag dan een makkelijke zondebok zijn, maar misschien moet ik hem niet de schuld geven van mijn onmogelijke verlanglijstje. Ik kan ook simpelweg mijn verlanglijstje wat naar beneden bijstellen. Het tentamen Filosofie ga ik nu vast wel halen en twee weken geleden heb ik de kans op voortijdig overlijden aanzienlijk verminderd doordat ik lampjes op mijn fiets heb laten monteren. Als Sinterklaas me nu gewoon een keer trakteert op een biertje, dan ben ik voorlopig wel weer tevreden.

Deze column is gepubliceerd in de rubriek What’s up van het universiteitsblad Cursor van de Technische Universiteit Eindhoven in jaargang 50, op donderdag 15 november 2007. Zie www.tue.nl/cursor

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *