Met zijn penseel zet de kunstenaar een symbool neer dat voor iedereen iets anders betekent, maar dezelfde functie heeft: de fantasie te prikkelen. Zo creëren verhalen een droom-wereld die er voor eenieder anders uit ziet en anders voelt. Door taal te gebruiken om beelden en gevoelens te beschrijven gun je iedere lezer zijn eigen droom. Dat is wat verhalen voor
mij al van jongs af aan zijn: voeding voor dromen. Dromen die het leven zin geven. En wat kan de zin van het leven anders zijn, dan je leven zin te geven?

Labels

Laatste berichten

Duizend talen, vier seizoenen -
een reis om de wereld in 80 woorden

Korte verhalen - donderdag 7 juni 2012

Een weddenschap. Een getal. Daar gaan we dan. Vier seizoenen bepalen mens en omgeving, beschreven in duizend talen. Winter, buiten koud, maar van binnen warm. Sneeuw, mooi, maar de lente ook, gekleurd met het pallet van een jonge vingerverver, primair, fel, met passie onderweg naar de zomer. Die is licht. Hij zweeft voorbij. Zorgenloos. Want de herfst komt pas morgen, met zijn verval. Armoede rooft de bladeren van de bomen. Innerlijke warmte wacht aan de overkant van de grens. Onbereikbaar?

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...