Met zijn penseel zet de kunstenaar een symbool neer dat voor iedereen iets anders betekent, maar dezelfde functie heeft: de fantasie te prikkelen. Zo creëren verhalen een droom-wereld die er voor eenieder anders uit ziet en anders voelt. Door taal te gebruiken om beelden en gevoelens te beschrijven gun je iedere lezer zijn eigen droom. Dat is wat verhalen voor
mij al van jongs af aan zijn: voeding voor dromen. Dromen die het leven zin geven. En wat kan de zin van het leven anders zijn, dan je leven zin te geven?

Labels

Laatste berichten

Brief aan mijn vader (opdracht voor maatschappijleer, 5vwo)

Gedichten - maandag 13 december 2010

Beste pap,

Wat heb ik je gehaat. Ik mocht nooit wat anderen wel mochten. Je wilde niet dat mij iets overkwam, nou dat is je goed gelukt, mij is inderdaad nooit wat overkomen. Pap, bij de ouders van mijn vrienden groeide het geld wel op de rug.

Als iedereen tot 2 uur mag blijven, moet ik om 1 uur thuis zijn. Waarom hebben wij geen internet via de kabel? Heb je mijn fiets nou nog steeds niet gemaakt? Waarom hoef jij nooit te helpen bij de afwas? En waarom hoef jij nooit iets op te ruimen?

Waarom ben je kwaad op mij? Ik rook niet, ik gebruik geen drugs, ik haal goede cijfers. Wat krijg ik daarvoor terug?

Heel mijn leven loop ik al tegen muren aan, dat doet pijn, maar hoe beschrijf je het gevoel dat je krijgt wanneer er een deur voor je geopend wordt?

Heel mijn leven heb ik al geprobeerd om alles te vangen en niet meer los te laten, maar ik kan niet alles vangen en als ik teveel probeer vast te houden, laat ik alles vallen. Maar ik denk dat je sommige dingen ook niet  hoeft te vangen. Jagen op schaduwen is tijdverspilling, en als je er al eentje vangt, dan is die toch zo weer ontsnapt en waarom zou ik het proberen? Iedereen is in staat om ze te zien. Daarom ga ik nu niet proberen om dat gevoel in woorden te vangen en ik ga niet proberen om mijn geluk op dit zwakke papier vast te houden, want ik denk dat het zo veel beter is; jij opent de deur voor mij, ik sluit hem weer voor jou als ik om 2 uur thuis kom.

Je dochter

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...