Met zijn penseel zet de kunstenaar een symbool neer dat voor iedereen iets anders betekent, maar dezelfde functie heeft: de fantasie te prikkelen. Zo creëren verhalen een droom-wereld die er voor eenieder anders uit ziet en anders voelt. Door taal te gebruiken om beelden en gevoelens te beschrijven gun je iedere lezer zijn eigen droom. Dat is wat verhalen voor
mij al van jongs af aan zijn: voeding voor dromen. Dromen die het leven zin geven. En wat kan de zin van het leven anders zijn, dan je leven zin te geven?

Labels

Laatste berichten

Reset

Boeken - zondag 8 september 2019

Wat als je het opnieuw mocht proberen? Die ene keuze kon terugdraaien? In 1922 schreef Albert Einstein zijn theorie voor een gelukkig leven op een briefje van het Imperial hotel in Tokyo en hij gaf het aan een piccolo. Bijna een eeuw later wordt het vergeelde briefpapier een onbekende Japanner fataal. Ging het de moordenaar alleen om die ene simpele zin, of heeft Einstein ons meer nagelaten dan op het eerste gezicht lijkt?

Kan de in mindfulness getrainde inspecteur De Haas, die strict haar werktijden in ogenschouw neemt en door middel van meditatie en yoga de balans lijkt te hebben gevonden tussen haar werk en het moeder-zijn, dit raadsel ontrafelen?

Je lijkt tegenwoordig geen fatsoenlijke dertiger te zijn als je nog geen burn-out hebt gehad. Toch wist Einstein in 1922 al de vinger op de zere plek te leggen. In deze novelle ging ik, geïnspireerd door Einsteins theorie voor een gelukkig leven, op zoek naar antwoorden. Daarmee vermeng ik het genre van de detective met aspecten van de bildungsroman.

 

`Reset` is te bestellen bij bol.com als e-book of paperback.

 

`Reset` op Goodreads

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...